Workshops

 

 

Doorstromen, een dag voor jezelf.

Op donderdag 26 oktober aanstaande organiseren we een dag voor jou, vrouw in de overgang!

Iedere vrouw komt in de overgang, soms al vroeg en soms laat. Gemiddeld begint de overgang rondom je 45e en ervaar je misschien wel en misschien geen duidelijk of vage klachten.

Omdat wij van het Kenniscentrum Overgang je graag handvatten meegeven, je informeren over de overgang én je mee willen nemen in wat je kunt doen organiseren wij deze Doorstromen-dag. Een hele dag voor jou, hoe fijn en tof is dat?!

We starten de dag om half 10 met informatie over de overgang.
We leren je hoe je gebruik kunt maken van je mindset en deze aan te passen en te gebruiken.

Na de lunch hebben we een yogasessie volgens de methode Do-In, een Japanse manier van ontspannen en activeren. Margret Zonneveld, yogadocent in Noordwijkerhout neemt je mee in oefeningen die kunnen helpen tegen opvliegers, die je helpen te ontspannen als je je gejaagd voelt en die je in je kracht zetten.

Na de ontspanning van de yoga, vertellen we nog meer over de overgang, gaan we het gesprek met je aan over jouw eigen regie, je eigen plan en maak je met behulp van beeldmateriaal een eigen collage zodat je ook beeld hebt bij je doorstroming.

Deze dag is van 09.30 uur tot 16.00 uur en vindt plaats in Hillegom.

Voor € 99 ben je erbij inclusief lunch, yoga, meer kennis over je overgang en je eigen plan.

Meld je aan via leiden@kenniscentrum-overgang.nl.

We kijken er naar uit om deze dag met je te beleven en je te informeren over deze mooie en soms lastige transitiefase.

Angélique en Karin

Workshop over de overgang

Heb je onverklaarbare klachten, voel je je soms onmachtig of ben je de regie gevoelsmatig kwijt, dan zou het kunnen zijn dat je in de overgang bent. Ben jij vrouw tussen de 45 en 60 jaar? Of misschien ben je jonger en heb je ook deze klachten?

Weet je dat de overgang niet alleen maar stoppen met menstrueren is of opvliegers hebben? Het is een hele nieuwe fase die je ingaat! En natuurlijk is het niet alleen maar dat je straks niet meer vruchtbaar bent en ouder wordt. Het is véél meer. Het is ook een transitiefase die je in gaat. Wij vinden het belangrijk dat elke vrouw hiervan op de hoogte is en we willen het graag net zo makkelijk bespreekbaar maken als bijvoorbeeld de puberteit (ook dat is zo’n transformerende fase). Met alle leuke en minder leuke dingen die erbij horen. Daarvoor is het belangrijk dat je jezelf informeert, dat je met andere vrouwen (en mannen) erover praat, inzichten opdoet over jezelf én dat je je eigen plan trekt, zodat je aan de andere kant van de transitie weet, ziet, voelt en gehoord hebt wat je te doen staat! Nieuwsgierig naar ons en onze informatie? Kom naar onze interactieve workshop over de overgang.

Wij, Karin Wiebenga-Neelen en Angélique van der Zijden, zijn ervaringsdeskundige en coach. We zijn van het kenniscentrum Overgang Bollenstreek/Leiden, waar jij als vrouw terecht kunt met je vragen over de overgang. Wij willen dat vrouwen zelf de regie nemen op gezond en vitaal ouder worden. Het is van groot belang om die transformatie van de overgang goed te benutten en te zien hoe jij daarmee de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. We ondersteunen je om actief op zoek te gaan naar wat jou helpt om gezond en vitaal in én na de overgang te zijn.

Voor wie is deze workshop: voor alle vrouwen die meer willen weten & ervaringen willen delen.

Datum: dinsdagavond 10 oktober 2023 van 19.30-21.30 uur.

Locatie: GezondMens te Roelofarendsveen

Kosten: € 35,00

Graag opgeven via leiden@kenniscentrum-overgang.nl

​Verdere informatie volgt na aanmelding.