Partners

.

Karin Wiebenga-Neelen

Karin Wiebenga-Neelen

Samen met Angélique van der Zijden ben ik, Karin Wiebenga, het gezicht achter Kenniscentrum Overgang Bollenstreek/Leiden. Omdat ik in 2017 me ineens heel anders ging voelen en gedragen vond ik uit dat de overgang meer is dan alleen een woord. Zelf ben ik coach en trainer in NLP, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en oplossingsgericht werken. Ik doe veel met denkpatronen, opruimwerk en met wat wel werkt. In 2017 lukt het me niet meer mezelf goed te sturen en me goed te voelen. Een zoektocht bracht me naar inzichten, handvatten, oplossingen en acceptatie rondom de overgang. Een ‘probleem’ wat 2 miljoen vrouwen in Nederland hebben. Mijn/onze missie is om deze fase bespreekbaar te maken, de zoektocht te helpen bekorten en je mee te nemen in wat je wil. Dit doe ik door coaching, workshops en kennissessies.

Angélique van der Zijden

Angélique van der Zijden

Sinds een aantal jaar werken Karin Wiebenga en ik, Angélique van der Zijden, vanuit het kenniscentrum-overgang Bollenstreek/Leiden. Onze missie is om vrouwen te ondersteunen om zo moeiteloos mogelijk door de overgang te stromen, elke vrouw op haar eigen manier. En daarvoor geven wij workshops, trainingen en coaching aan vrouwen én aan de werkgevers en collega’s van deze vrouwen. Als trainer en coach ben ik óók ervaringsdeskundige.
 
Uitgeput zat ik op de bank en daar kwam ik eigenlijk niet meer vanaf. Had ik dan een burn-out? (als burn-out coach voelde ik mij een soort van hypochonder) Ook allerlei onderzoeken gaven geen antwoord op mijn energie-lek & uitputting. Tot ik op een studiedag van mijn burn-out opleiding leerde dat de klachten van burn-out en de overgang voor een deel overeenkomen en dat je al in de overgang bent vanaf je 45e!
Toen heb ik actie ondernomen en op verschillende vlakken stappen gezet zodat ik op mijn eigen-wijze door mijn overgang kon en kan gaan. Wij wensen dat iedere vrouw de overgang op haar manier kan ‘doen’. Dat is ook precies wat bij deze transformatiefase hoort en waar wij je graag bij ondersteunen.
 
Als coach persoonlijke ontwikkeling voor mensen met een prikkelgevoeligheid
(HSP (hoogsensitiviteit)/burn-out/overgang) maakte de overgang altijd al onderdeel uit van mijn intakelijst. Inmiddels snap ik uit eigen ervaring wat die overgang met je kan doen.
 
Naast coach ben ik ook trainer van teams & ondernemingsraden. De OR heeft een belangrijke rol in het bepalen van het beleid in organisaties en kan dus ook, op het gebied van duurzame inzetbaarheid van vrouwen in de overgang, invloed uitoefenen. Zodat we vrouwen niet zelf laten klooien met ventilatoren en waaiertjes maar écht structureel beleid in organisaties tot stand brengen voor alle vrouwen in deze levensfase.
 
Als RustBrenger coach, train en ondersteun ik jou en je team tijdens veranderingsprocessen. In het oog van de storm voelen, horen, zien, weten en doen in de richting die jij/jullie willen.