App voor levensgeluk

SAM wil zoveel mogelijk mensen meer levensgeluk bieden door in balans te zijn. SAM biedt een persoonlijk en toegankelijk platform, waarmee iedereen zelf op een laagdrempelige manier aan zijn of haar eigen levensgeluk (dus zowel werk als privé) kan werken, op alle belangrijke thema’s in het leven, waaronder overgang.

Wat ook voor werkgevers erg interessant is, omdat daardoor o.a. de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot. Voor werknemers is de SAM app bovendien eenvoudig te gebruiken, mede door de Nederlandse taal en omdat ze op elk gewenst moment, op elke plek, in eigen tijd en tempo met de door professionele coaches aangeboden informatie aan de slag kunnen, zonder het gevoel dat er vanuit de werkgever wordt meegekeken.

Module overgangsklachten

De module overgangsklachten is ontwikkeld voor vrouwen net voor, tijdens of na de overgang. 1,2 miljoen vrouwen in Nederland zijn in de overgang. 80% van hen heeft last van overgangsverschijnselen zoals opvliegers en slecht slapen. Eén op de drie heeft hier zo veel last van dat ze zich regelmatig ziek meldt. Elke vrouw ervaart de overgang anders, maar hoe zorg je dat je de regie houdt over deze fase in je leven? In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om op eigen kracht met de overgang aan de slag te gaan. Wat moet je weten? Wat kan je doen om hier zo goed mogelijk door heen te komen? Hoe kom je weer in balans? En zitten er ook positieve kanten aan de nieuwe levensfase waarin je terecht komt?

Video learning

In deze interactieve Video Learning leer je waaraan je deze levensfase kunt herkennen, welke facetten de aandacht vragen, hoe je het onderwerp bespreekbaar maakt in privé- en werkomgeving en regelt wat nodig is voor gezond leven en werken in en na de overgang. Sandra neemt je mee langs een aantal facetten van de overgang. Je kiest zelf waar je meer van wilt weten. Je kunt je opgedane kennis testen en bepaalde onderdelen nog een keer bekijken.